CO2-Compensatie

 

 

Carbon Removal Credits

Carbon Removal Credits (CRC’s) werken door bedrijven te belonen voor het verminderen of voorkomen van CO2-uitstoot. Wanneer een bedrijf CO2 verwijderende projecten ondersteunt ontvangt het credits die overeenkomen met de vermeden of verwijderde CO2.

Deze credits kunnen vervolgens worden gekocht en ingezet door bedrijven die hun uitstoot niet verder kunnen verminderen, maar wel CO2 neutraal willen zijn. Op deze manier stimuleren carbon credits duurzame praktijken en dragen ze bij aan wereldwijde inspanningen om de klimaatverandering tegen te gaan.

 

 

Onze partner

Voor compensatie van CO2-uitstoot werken wij samen met BambooLogic. BambooLogic heeft zijn hoofdkantoor in Nijmegen en legt bamboevelden aan in Europa om zo een Europese bamboe-industrie te ontwikkelen en Europese klimaatdoelen te ondersteunen door koolstofverwijdering. De vraag naar Europese bamboe groeit snel. Bamboevelden zijn ideaal voor het herstellen van gedegradeerde landbouwgrond, het nieuw leven inblazen van de Europese landbouwsector en dienen als natuurlijke koolstofputten. 

 

 

Waarom Bamboe?

Door zijn snelle groei en lange levensduur is bamboe een efficiënt gewas als het gaat om koolstofvastlegging. Bamboe is ook de snelst hernieuwbare grondstof en een alternatief voor hardhout, staal, PVC, composietmaterialen en katoen.

 

Certificering

Onze Carbon Removal Credits (CRC's) worden geverifieerd en gecertificeerd via ONCRA. ONCRA staat voor Open Natural Carbon Removal Accounting en is een initiatief van The Climate Cleanup Foundation, gesteund door de Nederlandse overheid, de ASN Bank en andere ecosysteempartners.